Questions and Answer Key of Railway Exam 2012 for ASM, CA, TA, GG Held on 02-12-2012


Looking for RRB exam answer keys? The Recruitment Board (RRB) Exam for ASM, CA, TA, GG for Non-Technical vacancies was held on 2nd December 2012. Check out here for Railway Exam 2012 questions and answer keys for ASM, CA, TA, GG.

Are you looking for Railway Exam answer keys for ASM, CA, TA, GG? Recruitment Board (RRB) Exam 2012 had 100 questions. Here are some of the recollected questions and answers of Railway Non-Technical Exam 2012-13

1. Which of the following are two forms of Jainism?
a) Hinayana & Mahayana
b) Svetambara & Digambara
c) -
d) -

Answer: Option b

2. Who was the last Mughal ruler to sit on peacock throne?
a) Mohammad Shah
b) Bahadur Shah II
c) Aurangazeb
d) -

Answer: Option a

3. The fusion of Mughal and Himalayan paintings is called
a) Pahari
b) Kanger
c) Basholi
d) -



4. Who won the US Open Women Singles 2012 title?
a) Serena Williams
b) Maria Sharapova
c) -
d) -

Answer: Option a

5. Who among the following won sliver medal for India at Olympics 2012
a) Yogeshwar Dutt
b) Mary Kom
c) Vijay Kumar
d) -

Answer: Option a

6. Cinnamon is obtained from which part of the tree?
a) Root
b) Bark
c) Stem
d) Leaves

Answer: Option b

7. Who was the first president of Indian National Congress?
a) A.O Hume
b) Annie Besant
c) WC Bannerjee
d) -

Answer: Option c

8. Who attended all the 3 round table conferences?
a) Annie Besant
b) Madan Mohan Malviya
c) Mahatma Gandhi
d) BR Ambedkar

9. Which of the following is used in dry cleaning?
a) Alcohol
b) -
c) -
d) -

10. Who is chief election commissioner of India?
a) VS Sampath
b) -
c) -
d) -

Answer: Option a

11. Who won Santosh Trophy 2012
a) India
b) Pakistan
c) Cameroon
d) -

Answer: Option a

12. A man sitting in a train observes 21 poles passing in 1 minute. The poles are 50m apart. What is the speed of the train?

Answer: 17.5 m/s

13. The ratio of 24 boys and their teacher is 15. If the teacher is excluded the average decreases by 1. what is the age of the teacher

14. Rajiv is 7 ranks ahead of Sumit in a class of 39. If Sumit is 17th from the bottom, what is the rank of Rajiv from the top
a) 16th
b) -
c) -
d) -

Answer: Option a

15. A is 30% more efficient than B. If A can complete a work in 23 days, then in how many days can A & B together complete the work?

16. When seen in a mirror the hands of a clock show 8:50. What is the actual time

Answer: 3:10

17. If the length of a rectangle is increased by 60%, how much the breadth should be decreased so that the area remains the same.

18. If √15=3.57, then find √(5/3)
a) 1.29
b) None
c) -
d) -

Answer: Option b

19. 0.23-0.023/0.0023 ÷23 = ?
a) 0.207
b) 2070
c) 0.0207
d) -

Answer: Option b

20. The breadth of a rectangle if 60% its length and the perimeter of the rectangle is 800 m. What is the area of the rectangle?

21. The president of India can be impeached by
a) Lok Sabha
b) Rajya Sabha
c) Either House
d) Supreme Court

Answer: Option c

22. What is the retirement age of Supreme court judge?
a) 62 years
b) 65 years
c) 60 years
d) -

Answer: Option b

23. If a car requires average 110 L petrol in 7 months and 86 L petrol in 5 months, what is the average consumption per month.
a) 100
b) 120
c) -
d) -

Answer: Option a

24. The ratio of ages of A & B is 9:8. After 5 years the ratio is 10:9. What is the difference in their ages.
a) 5
b) 8
c) -
d) -

Answer: Option a

25. What is the simple interest on 10 at 3 paise per rupee for 4 months?

26. melt : liquid :: freeze: ?

27. The ages of a father and his son are 36 and 16 respectively. After how many years will the father's age be exactly double of the son's age?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Answer: Option d

28. A shopkeeper sells a book at a discount of 10% on the marked price and has a gain of 20%. If the discount is increased to 15%, what is the gain percent?
a) 15%
b) 16%
c) -
d) -

29. Fiji islands are located near

30. Where is the "Ring of Fire" found
a) Pacific Ocean
b) Indian Ocean
c) -
d) -

Answer: Option a

31. If 3rd December is a Sunday, on what day will 3rd January of the following year be.
a) Tuesday
b) Wednesday
c) -
d) -

Answer: Option b

32. A remembers that she went to a movie 9 days ago. If she goes to a movie only on Thursday, what day is today?
a) Tuesday
b) Saturday
c) Sunday

33. Which of the following is not affiliated to RBI
a) Unit Trust of India
b) IDBI
c) Agricultural Finance Corporation
d) None

34. Which of the following institutions was constituted for dealing with remedies for industrial sickness?
a) BIFR
b) IDBI
c) IRFC
d) -

Answer: Option a

35. What percent is 1 hr 45 minutes of a day?

36. Find the missing term in the series : 3 ? 15 31 63 127
a) 7
b) -
c) -
d) -

Answer: Option a

37. The mark obtained by a student in English and Maths is 170. If the difference in the marks is 10, what is the ratio of the marks?
a) 9:8
b) -
c) -
d) -

Answer: Option a

38. A lightning conductor is made up of?
a) Steel
b) Iron
c) Copper
d) Aluminium

39. If the simple interest is 252 for 720 in 2 years 4 months, what is the rate of interest?
a) 15%
b) 16 ¾ %
c) -
d) -

40. When was Agni-II Missile test-fired?
a) 6th August 2012
b) 9th August 2012
c) -
d) -

Answer: Option b




The remaining questions and answer key for RRB exam for ASM, CA, TA, GG will be updated as soon as the official answer key for Railway exam is released. So bookmark this page and visit to know further updates. Meanwhile candidates can discuss about RRB exam questions and answers as a response on the comment box provided below.

Want to get instant job and recruitment alerts? Join us on Facebook


Comments

Guest Author: parvez06 Dec 2012

good blog.I have appeared that exam.all these questions are in my question booklet.I have solved around 65 to 67 question.gen cat. dnt knw whether going to select or not.



  • Do not include your name, "with regards" etc in the comment. Write detailed comment, relevant to the topic.
  • No HTML formatting and links to other web sites are allowed.
  • This is a strictly moderated site. Absolutely no spam allowed.
  • Name:
    Email: